Γραφικές τέχνες, εταιρική ταυτότητα

Συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο Brand

Ο σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας συνίσταται στη δημιουργία της επαγγελματικής εικόνας μιας επιχείρησης.

Αυτό που κάνουμε, είναι να προσδίδουμε χαρακτήρα, ένα brand με αξιοσημείωτα οπτικά χαρακτηριστικά τα οποία προκαλούν μόνιμη εντύπωση στο κοινό. Δημιουργούμε λογότυπα και εταιρική ταυτότητα πλήρως προσαρμοσμένα στην κουλτούρα, τις αξίες και τις ανάγκες ενός brand.

Σε περιπτώσεις διαφημιστικής καμπάνιας, η εταιρική ταυτότητα συνδυάζεται και με άλλες υπηρεσίες “branding”. Με βάση συγκεκριμένους κανόνες (corporate identity guidelines), το λογότυπο της εμφανίζεται σε όλες τις περιπτώσεις παρουσίασης της επιχείρησης, όπως π.χ. στην ιστοσελίδα, στα προϊόντα, σε καταχωρίσεις, χορηγίες, διαφημιστικές αφίσες, προβολές κ.ο.κ.

Βήματα για την δημιουργία και ολοκλήρωση

  • Η πρώτη επαφή με τον πελάτη, γίνεται τηλεφωνικά, διαδικτυακά ή στην έδρα μας. Μέσα από εξατομικευμένο ερωτηματολόγιο, καταγράφουμε τους στόχους και τις ανάγκες του πελάτη, εξετάζουμε το χρονοδιάγραμμα και διερευνούμε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

  • Μετά την επικοινωνία, στέλνουμε προσαρμοσμένη προσφορά και συμφωνητικό συνεργασίας, όπου περιγράφονται οι προδιαγραφές του έργου, το χρονοδιάγραμμα και οι όροι συνεργασίας. Η ανάθεση του έργου γίνεται μετά την κατάθεση της προκαταβολής.

  • Μέσα από ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο (brief), ο πελάτης παραθέτει τις επιθυμίες του και μοιράζεται μαζί μας σχέδια που του τραβούν το ενδιαφέρον. Ανταλλάσουμε εικόνες και αρχεία (mood board) ώστε ο ίδιος να οπτικοποιήσει το σκεπτικό του.

  • Αξιοποιώντας τα δεδομένα, αρχίζουμε να δίνουμε μορφή στην ιδέα. Στόχος μας, η δημιουργία ξεχωριστών σχεδίων που ενδυναμώνουν το brand και τη συνολική του εικόνα. Σχεδιάζουμε εξατομικευμένες, διαχρονικές, αυθεντικές και πάντα επίκαιρες προτάσεις.

  • Στηριζόμενοι στα στοιχεία που επιλέξαμε με τον πελάτη (design brief), παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες αναβαθμίζουν την εικόνα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησης. Προτείνουμε εφαρμογές (mockups) για να αντιληφθεί ο πελάτης πως αποτυπώνονται τα σχέδια που υλοποιήσαμε.

  • Μετά την παρουσίαση των προτάσεων και τυχόν αλλαγών-διορθώσεων από τον πελάτη, οριστικοποιούνται τα σχέδια για την παράδοση. Η ολοκλήρωση του έργου βρίσκει πάντα περήφανους και χαμογελαστούς τόσο τον πελάτη όσο και την ομάδα μας.

Γραφικές τέχνες, web design

Με τη σωστή μελέτη, και προσοχή, στην κάθε λεπτομέρεια, η επιχείρηση σας, θα καταφέρει να ξεχωρίσει, από τον ανταγωνισμό, και να υπερέχει αποκτώντας ξεχωριστή οπτική εικόνα υψηλών προδιαγραφών και μοναδικής αισθητικής.

Μοιράσου το
Scroll to Top