Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας

Η δημιουργία ενός ιστότοπου αποτελείται από μια σειρά βημάτων τα οποία μπορούν να κατηγοριοποιηθούν στις εξής δύο κύριες κατηγορίες: τον σχεδιασμό και την κατασκευή.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας αφορά το δημιουργικό κομμάτι, τη θέση των στοιχείων σε ένα σύνολο, τα χρώματα, τις γραμματοσειρές, την επιλογή και σωστή χρήση των φωτογραφιών,των γραφικών και όλων των στοιχείων που θα χρειαστούν.

Η κατασκευή ιστοσελίδας από την άλλη, αφορά το κομμάτι του κώδικα, των frameworks που θα χρησιμοποιηθούν, τη βελτιστοποίηση των δομικών στοιχείων μιας ιστοσελίδας.

Αν παρομοιάζαμε το παραπάνω με το χτίσιμο μιας οικοδομής, ο σχεδιαστής θα ήταν ο αρχιτέκτονας μαζί με τον διακοσμητή, ενώ ο κατασκευαστής θα ήταν ο εργολάβος μαζί με το εργατικό δυναμικό του.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας προέχει πάντα της κατασκευής καθώς είναι αυτός που δίνει τις βάσεις για όλο το υπόλοιπο.

Στην αρχή γίνεται η μελέτη και έρευνα για την δημιουργία της ιστοσελίδας. Ακολουθεί ο καθορισμός του στοχευμένου συνόλου (target group).

Πλέον ο σχεδιασμός γίνεται με πρώτη σκέψη την απόδοση από κινητά τηλέφωνα. Οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε χρησιμοποιούμε τα κινητά μας για άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες. 6.3 δις συνδέσεις υπήρχαν το 2021 στον κόσμο (πηγή: Statista.)

Το web design είναι το πάθος μας και στόχος μας είναι να δημιουργούμε μοναδικές εμπειρίες.
Στέλιος Χαρίσης Γραφίστας, web designer
Στέλιος Χαρίσης
Γραφίστας, web designer

Μην αργείς λοιπόν!

Αν θέλεις μια σύγχρονη ιστοσελίδα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρισής σου

Το 61,2% των κατόχων smartphone χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αν οι χρήστες δεν μπορούν να δουν σωστά την ιστοσελίδα σας από την κινητή τους συσκευή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μισοί από αυτούς να μην επιστρέψουν ποτέ στην ιστοσελίδα σας! Τι σημαίνει αυτό από άποψη σχεδίασης ιστοσελίδων; Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να φορτώνει γρήγορα, οι εικόνες να είναι ευκρινείς, να είναι γρήγορη και εύκολη η περιήγηση τους (σωστό UX & UI).

Η ιστοσελίδα αποτελεί προέκταση της επιχείρησης σας γι’ αυτό απαιτεί καλό και σωστό σχεδιασμό. Εδώ έρχεται η ImagineBOX, όπου με τις γνώσεις και την εμπειρία μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη δημιουργία της ιστοσελίδας σας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Όταν φτάσουμε πλέον στο στάδιο της κατασκευής, χρησιμοποιούμε όλες τις τελευταίες τεχνικές και πρακτικές για την σωστή απόδοση του σχεδίου (web template). 

Η πολύχρονη γνώση και κατάρτιση της ImagineBOX στον τομέα του σχεδιασμού ιστοσελίδας, εγγυάται το άρτιο αποτέλεσμα. 

Μοιράσου το
Scroll to Top